Кількість
|
Вартість
|
||
|
Парміджано Реджано (Пармезан) - безперечно найвідоміший у світі італійський сир.
Пармезан відноситься до твердих сирів. Термін дозрівання даного виду пармезану - 18, 22 і 30 місяця.
Термін витримки цього сиру становить 30 міс. , він належить до елітної групи найдорожчих сирів пармезан.
Структура сиру пармезан зернисто-луската, ламка. Цей сир має гострий насичений смак і глибокий аромат.
Пармезан не можна нарізати, як будь-який інший сир, його ламають або колють через те, що він кришиться, а також вживають у тертому вигляді, додаючи до різних страв.
Parmigiano Reggiano досить універсальний. Це відмінний компонент сирної тарілки; крім того, його можна додавати в гарячі страви, салати; є навіть рецепти чіпсів з пармезану. Перед подачею Parmigiano Reggiano варто вийняти з холодильника заздалегідь (але безпосередньо з упаковки не витягувати). До Parmigiano Reggiano підійдуть не дуже складні червоні вина.