Кількість
|
Вартість
|
||
|
Прошутто – у перекладі з італійської мови означає «окіст», тобто – це шинка, зроблена з стегенця, натерта смачними прянощами та сіллю. Щоб отримати стегенце дуже високої якості, під нього спеціально відгодовують свиней, яких годують соковитими каштанами, а також сироваткою, що залишається після виробництва сиру "пармезан". В основному для прошутто використовують задні ноги свині, які спочатку проходять етап сухого засолювання. Пізніше ноги в'ялять не менше десяти місяців. В результаті отримуємо сухе, тверде м'ясо з чудовим смаком та ароматом. Прошуто категорично не можна обробляти термічно. Розмір шматків у середньому від 1 кг до 1,3 кг. Прошутто виробляють у багатьох італійських містах, проте краще за нього готують у Пармі.
Рожеві тонкі скибочки м'яса додають у безліч страв наприкінці приготування, приправляють супи та юшки, або ж самостійно подають на тарілці під келих гарного червоного вина. Підсилить апетит до прошутто інжиру або шматочки свіжої дині. Для отримання найкращого смаку від прошутто, його рекомендують нарізати тонкими прозорими пластами.